søndag den 3. oktober 2010

Søndag morgen

Det regner og blæser udenfor, men herinde er der varme og kaffe i koppen.
Jeg var på redningsaktion i går. Jeg havde et lille pindsvin i drivhuset fredag, hvor det lå midt i solen. Jeg lod den ligge, og senere var den væk igen. I går morges lå den der så igen, og den havde det ikke for godt.

Inde på nettet fandt jeg hjemmesiden Pindsvinevennerne. Jeg kontaktede den nærmeste kontaktperson, og vi blev enige om, at jeg hellere måtte komme med det lille pus. Men først skulle jeg hurtigt sørge for, at den lille fik varmen. Efter hendes anvisninger blev "Pinde" lagt i en kurv med håndklæde og en flaske med varmt vand. Der var ikke meget liv i den lille, men det kom der i bilen. Den stod på gulvet med fuld varme på, og det gav liv. Den begyndte at kravle rundt i kurven, men heldigvis blev den inden for rammerne.
Kontaktpersonen boede i en lille by i et villakvarter. Hun tog imod og viste mig ind i køkkenet, hvor der var i forvejen var en lille fyr i en kasse på gulvet. De skal fodres hver 4 time med en pipette med opblødt kattemad i og derefter vand - også med pipette. Hun fik hurtigt "Pinde" i en kasse med varmedunk! Sådan.
Sidste vinter havde hun haft 41 pindsvineunger i pleje. Forestil jer det. Hver 4 time at skulle fodre 41 unger. Jeg var dybt imponeret. Ude i et rum bag garagen havde hun bure fra gulv til loft. På nuværende tidspunkt har hun 17 pindsvin boende. De bliver først sat ud til foråret, så det bliver en travl vinter. Jeg lærte en masse om pindsvin og er nu ret facineret af det lille dyr.