fredag den 2. oktober 2009

Who needs the pacific ocean

Vi var i Skagen i september og naaede lige at besoge TAVI, inden de lukkede for sommeren.

Paa Tavi har de en permanent udstilling med VIKTOR IV. Han var kunstner, filosof og opfinder. Han boede paa et gammelt fragtskib paa floden Amstel i Holland. Baaden ejes i dag af Arkitektforeningen der lejer den ud til deres medlemmer.

VIKTOR var, som sagt kunster og samlede bl.a. drivtommer og malede paa det. Paa et tidspunkt kom der en dansk galleriejer ned til ham, for at aftale en kommende udstilling i Danmark. Galleriejeren havde sin kone med. Da han tog tilbage til Danmark var det uden konen. Hun blev ved Viktor, og de boede sammen paa skibet i mange aar.

Paa Tavi har de skabt en rekonstruktion af Viktors kahyt. Der hanger bl.a. dette billede, hvor Viktor bader sammen med sin kattekilling.

Jeg kan varmt anbefale at se udstillingen paa Tavi. Derudover er Tavi et meget spandende sted med skiftende udstillinger og koncerter i de smukke rum.

Paa skibet hang et stykke drivtommer med folgende ordlyd:

WHO NEEDS THE PACIFIC OCEAN
Posted by Picasa

3 kommentarer:

 1. Det var meget spændende at læse, Laila - jeg havde ikke hørt om TAVI eller VIKTOR IV før. Det må have været en stor oplevelse at besøge galleriet.
  En skam der er så langt til Skagen …

  SvarSlet
 2. Hvorfor pokker bor du ogsaa saa langt vak...:-)

  SvarSlet
 3. Haha, ja, det må du nok sige ;-)

  SvarSlet