lørdag den 23. januar 2010

Hjemme igen


Da jeg nærmede mig mit hjem, mødte jeg disse billeder. Jeg har længe haft dem i linsen, da jeg kører forbi dem hver dag, men denne gang var kameraet med.


Der var ikke så mange i dag, men to har også ret.
Det gik ikke godt på Fyn med svigermor, og jeg er ganske vred på det danske sygehusvæsen. Svigermor var indkaldt til indlæggelse torsdag morgen og operation fredag. Hun er 88 år gammel og selv sagt nervøs for det hele. Da vi ankom til afdelingen og under samtalen med en sød sygeplejserske, viste det sig, at de ikke havde plads til at indlægge svigermor. Så efter undersøgelse, blodprøver og samtale med lægen kunne vi tage hjem igen med besked om at møde dagen efter. Vi kunne ikke få at vide, hvad tid vi skulle møde, men hvis vi ringede til afdelingen samme aften kl. 19.00, kunne vi få et tidspunkt. Svigermor var knust, usikker og forvirret, men vi fik en hyggelig aften med god mad og et enkelt glas rødvin.
Næste dag mødte vi ind kl. 09.00 som aftalt aftenen inden. Svigermor blev gjort klar, og da der endnu ikke var sket noget kl. 12.00, tog jeg hjem i lejligheden, så svigermor kunne hvile sig. Klokken 14.30 ringede hun grædende og fortalte, at operationen var aflyst og, om jeg ikke godt ville hente hende. Jeg havde en lang snak med oversygeplejersken som var ulykkelig over at måtte aflyse på lægens vegne, men der var kommet akutte ind, så derfor måtte de aflyse svigermor og 3 andre. Det er anden gang hun bliver udsat for aflysning. Hun skulle have været opereret den 22.12.09, hvilket blev aflyst den 19.12.09.
Da det var fredag eftermiddag var det umuligt at få fat i nogen der vidste noget om en ny dato, eller om svigermor var berettiget til at komme på et privathospital, da tidsfristen nu var overtrådt.
Min dejlige bonusdatter er nu i gang med at undersøge, hvad vi kan gøre m.h.t. privarhospital, men det bliver først mandag.
Så jeg er vred på sygehusvæsnet. Jeg lovede sygeplejersken at indsende en klage til overlægen, og den ligger på hans bord mandag morgen. Sådan behandler man altså ikke gamle damer.

7 kommentarer:

 1. Jeg bliver så utroligt forarget, når jeg hører om hændelser som disse. Håber, at alt falder på plads i den kommende uge.

  Knus fra engens land ;-)

  SvarSlet
 2. Himmel og hav!!! Jeg skjønner meget godt din vrede!! Slikt skal ikke skje i disse dager!! Stakkars gamle dame...skjønner meget godt hennes fortvilelse. 88 år en voksen alder og man bør behandles med respekt!!
  Håper ting ordner seg for damen.
  Nyt kvelden hjemme igjen til tross for alt...
  Varm klem til deg:)

  SvarSlet
 3. Tak, Jeannette Mariae, det håber jeg også:-)

  Tak, MajorogMeg, vi må se, hvad der sker i morgen:-)

  SvarSlet
 4. Åh, hvor er det dog barsk! Det gør mig så ondt for din svigermor, og jeg er bange for, at det er noget, der sker hver dag i det danske sygehusvæsen. Mærkeligt nok har jeg netop skrevet om det danske sundhedsvæsen i dag.

  SvarSlet
 5. Godt at du skriver! At personalet råber op hjælper ikke, men forhåbentligt gør vrede pårørende. Stakkels din svigermor, der skulle have den oplevelse.

  SvarSlet
 6. Hvor er det en uartig behandling, at udsætte sådan en ældre kone for sådan en omgang. Lægen selv skulle prøve at gå i ventetiden op til en operation, og så få den aflyst - så kunne han måske komme i gang med at kæmpe for bedre forhold.
  Det er fandme...uhyggeligt du!!!!!!

  Jeg tror desværre bare, at sådan en læge fræser forrest i køen, hvis der skulle komme ham noget til!

  SvarSlet
 7. Tak, Madame, det var og er barsk for hende, men vi er i fuld gang med at finde ud af tingene. Hvad skrev du?:-)

  Tak, Lene. Personalet var meget søde, og de opfordrede os kraftigt til at klage. Det er i bund og grund et politisk spørgsmål, og så også lidt planlægning og overblik, tror jeg:-)

  Tak, Kvinden der husker, jeg ved ikke, hvor man kan lægge skylden, politisk, nedskæringer og ordentlig planlægning. Men der fandme uhyggeligt du:-)

  SvarSlet