lørdag den 15. maj 2010

Tankevækkende


Denne her lille fyr ved ikke, at den i teorien ikke kan flyve. Den er for tung i forhold til vingerne, men den ved det ikke.
Hvad nu hvis den tænkte som et menneske? Så ville den tænke noget i retning af, åh, de siger jeg ikke kan flyve, ergo er der ingen grund til at prøve.
I mit arbejde møder jeg hele tiden mennesker som altid har fået at vide, at de ikke var gode nok og ikke duede til noget. Hver gang de har forsøgt at gøre noget anderledes, er de blevet banket på plads.
De har haft så mange nederlag, at de ikke længere tror på, at de rent faktisk kan flyve.
Når et lille barn skal lære at gå, falder det konstant. Tænk hvis omgivelserne sagde, drop det. Du lærer det aldrig. Nu er du faldet fire gange, så du må hellere bare fortsætte med at kravle, det andet lærer du aldrig.
Hvad siger du til dig selv, når du står over for nye udfordringer?

7 kommentarer:

 1. Guten Morgen:-))))
  Alles gut in Dänemark???
  Hier ist das Wetter so schlecht:-(((
  Hoffentlich wird es bald wärmer:-)
  Ich wünsche dir ein schönes Wochenende.....liebe Grüße..Kiki

  SvarSlet
 2. Dejligt og tankevækkende indlæg, Laila! Jeg er kun blevet mødt med kærlighed i min barndom, og det er nok grunden til, at jeg tror, jeg kan klare det meste :-)
  Ha' en rigtig god weekend!

  SvarSlet
 3. Hej Kiki
  Ja, tak alt går som det skal. Men vejret er også koldt og blæsende her.
  Rigtig god lørdag til dig og dine:-)

  Så kan du også, det er det der er så forunderligt dejligt. God weekend til dig også:-)

  SvarSlet
 4. Jeg tror jeg kan af samme årsag som madame :-) mon jeg selv har fået det givet videre til mine børn, jeg håber det. God weekend.

  SvarSlet
 5. Hej Ravheks :0)
  Tankevækkende indlæg...
  Jeg er af den overbevisning, at hvis man begynder at indse, at de mennesker der har været omkring én, har gjort ALT hvad der stod i deres magt at gøre for ens bedste, så kan man ikke forlange mere - man må tilgive dem, hvis det ikke har været nok og derefter selv tage ansvaret for at komme videre - kun der kan man udvikle sig og bryde evt. "dårlig opvækst" - muligheden for forandring kommer indefra (kom til at tænke på dit tidligere indlæg med kollegaen...der ikke ville hjælpes)
  Et kort besyv herfra på dit gode indlæg!
  Stort knus

  SvarSlet
 6. Lene, det er jeg ikke et sekund i tvivl om,at du har. God søndag:-)

  Lotte,du har fuldstændig ret. Derfor er det også så vigtigt, hvordan vi tænker. Hvis man har adobteret de gamle kritiske bemærkninger, så de nu kører rundt inde i ens eget hoved, kan man først forandre, når de er væk.
  Men det er først muligt, når den enkelte tager ansvar for eget liv. God søndag:-)

  Hanne, og det er det vigtigste. God søndag:-)

  SvarSlet