tirsdag den 16. november 2010

Uden mål og med

Dagen i dag er planløs.
I går fik jeg meldt fra til julefrokosten på jobbet og var til psykolog.
To opgaver der virkede uoverskuelige. Det mindede mig om, hvorfor jeg er er sygemeldt.
I dag skal jeg ingen ting. Det er en følelse der giver ro indeni.

Jeg blev engang gift i den lille kirke, og min søn blev døbt samme sted. Begge gange var det min far der stod for sagerne.
Han var orlovskaptajn i Marinen, og vi boede i Nyboder. I slutningen af 60-erne kom en ny ordning, hvor man kunne læse til præst som selvstuderende. På daværende tidspunkt var min far på land og arbejdede i Søværnskommandoen. Hver dag kom han hjem kl.16.30 og satte sig ved skrivebordet og læste til sen aften.
Som 45 årig var han færdiguddannet præst og tog sin afsked fra Marinen. Han var en god præst. Sømanden fornægtede sig aldrig, og han var en mand med hjerte, humor og empati. Jeg savner ham.


5 kommentarer:

 1. Det er godt at skulle ingenting! Det skal vi huske at skrive i vores ellers så travle kalendere: I dag skal jeg ingenting! Og så kan vi bare sidde og stirre ud i luften, tænke tanker eller lade være. Se en film, læse en bog eller endnu bedre: Gå tur med hunden i den skønne natur, der omgiver os og finde den egentlige mening med livet! :)

  Tusind gode tanker og jeg savner også min far!

  SvarSlet
 2. Så deilig med en dag helt uten de store planer da! Nyt den! ;)

  Klem

  SvarSlet
 3. Ja, pyha, når selv små strå vælter høstakken... Der skal virkelig passe på dig selv. Ingen store beslutninger, ingen små spørgsmål...alt kan virke lige uovervindeligt og stressgivende. Din beskrivelse af din far er så fin. Man savner ham næsten, selvom jeg ikke kender ham, lidt ligesom en bog man læser. Tak for det!

  SvarSlet
 4. Det er godt, du giver dig selv dage, hvor du ingenting skal. Sådan en dag har jeg lige givet mig selv - nogle gange er det det, der må til.

  Det var meget smukt at læse om din far.
  God onsdag til dig, Laila.

  SvarSlet
 5. så fine minner om din flotte far, heldige deg ;)

  her er det travle dager men morsomme og nye på alle sett og vis...

  klem nedover til deg min venn ;)

  SvarSlet