søndag den 27. september 2009

Fra sejl til hjul

I mange aar sejlede jeg med Imme Gram, en gammel dame som var en kopi af et gammelt vikingeskib. Vi kunne vare 34 ombord, saa hun var ikke af de mindste. Min son har sejlet siden han var 7 aar, og han fortsatter heldigvis stadig med at sejle.

Paa et tidspunkt var vi en flok paa 18 venner der hvert aar lejede Lilla Dan fra rederiet Lauritsen i 10 dage. Vi var inddelt i hold og sejlede nonstop. Det var fantastisk om natten, naar alle sov under dak at staa ved roret og fore sine venner sikkert over havet.

Jeg har ogsaa varet saa heldig at vare i Fransk Polinesien med Svendborgs sejlerskole. Her sejlede vi i to store sejlskibe med 6 mand ombord paa hvert skib. Vi var vak i 16 dage og det er et af mit livs store oplevelser.

Men alt har en ende og efterhaanden som min krop mente, at vi nu skulle til at dyrke lidt gigt i ryg og hofter, maate jeg slippe sejlerlivet.

Jeg har tidligere varet lidt hoven og nedladende overfor campingfolket. Saadan er man jo, naar man ikke ved bedre. I dag er jeg ejer af en af slagsen, nasten. For min dejlige souldmate har skabt en vogn der ikke er magen til. Jeg nyder det frie liv paa landevejen, hvor vi ofte overnatter sammen med truckerne paa tankstationerne paa motorvejen. Staar tidligt op og korer ud i verden sammen med den stigende sol.

En campingvogn er indrettet med optimal udnyttelse af pladsen. Alt skal surres fast inden afgang. Ligesom ombord paa et skib. Saa det er som at sejle afsted paa landevejen. Det er frihed.

4 kommentarer:

  1. Wauw - det var meget spændende at læse, Laila! Og du har endda været i Fransk Polinesien på et sejlskib.
    Jeg synes, det lyder hyggeligt, at du er begyndt at nyde campinglivet. Det var noget, jeg holdt meget af som barn og ung, men jeg kan ikke få husbond med på ideen, desværre.

    SvarSlet
  2. Det kan vare han er lige saa fyldt med fordomme, som jeg selv var.:)

    SvarSlet
  3. Jeg har altid elsket campinglivet, men nu er den solgt ;-) Vores kom nu ikke så vidt omkring, men den lille familie kunne holde ferie, men landmanden kørte hjem og arbejdede :-)

    SvarSlet
  4. Det er synd, I har solgt den.
    Men jeg har set dine indlag fra jeres sommerhus. Det er da bare et fedt sted. Saa behover man ingen campingvogn, vel? :)

    SvarSlet