tirsdag den 28. september 2010

September

Nu er det længe siden.........
Feriemad i Skagen uden for vognen i solskin med lyden af havet i ørerne anrettet af kæresten.
September er edderkopper i vasken om morgenen. September er mørk morgen. September er snart forbi.
Her i huset bliver der ryddet op ude som inde. Nyt værksted - der kommer billeder, haven og gårdspladsen er snart vinterklar og vi bygger hule indendøre.
I går var der tre syge på arbejdet og en på ferie, så der var mandefald. Jeg var til møde på psykiatrisk hospital med en af vore beboere. En ung mand med stofmisbrug og ADHD. En skidt coctail. Misbruget er han ude af, men nu skal han lære at leve med sin diagnose uden stoffer. De nedlægger sengepladser inden for det psykiatriske område. I min verden skaber det flere misbrugere og kriminelle. Man kan desværre ikke slukke for en psykisk lidelse efter klokken 16. Alle omkring bordet var enige om, at den unge mand ikke kunne klare sig i egen bolig. På trods af dette havde kommunen kun bevilliget 9 timers støtte om ugen til ham i egen bolig. Han er 18 år! Socialrådgiveren fra kommunen ville tage hjem og se på sagen.
Jeg drikker min kaffe og gør mig klar til endnu en dag i septembers favn.

2 kommentarer:

 1. Det er lige til at græde over, hvad der foregår i psykiatrien!
  Til gengæld er dit billede så smukt og minder mig om, at vi om nogle måneder får sommer igen.
  Jeg er spændt på billeder af dit nye værksted, Laila - ha' en rigtig god dag!

  SvarSlet
 2. Huff... Jeg blir så oppgitt over systemet(som slett ikke er bedre her i Norge). Men samtidig fyller det meg med takknammlighet... for alt jeg har sluppet å oppleve... Vi får kjempe for å få et bedre system. Ved å stemme inn parti som ser mennesker og ikke alltid teller kroner og ører(har dere ører i Danmark?)

  Ha en fin dag,kjære deg!

  SvarSlet